Oprichting Samenwerkende Muziekverenigingen Leeuwa

16 juni 2017

Op 16 juni 2017 is de Vereniging ‘Samenwerkende Muziekverenigingen Leeuwarden’ (SML) opgericht. In deze nieuwe federatie zoeken een 17-tal muziekverenigingen op zowel muzikaal als financieel gebied de samenwerking. 

Door de samenwerking verwachten de muziekverenigingen in de gemeente Leeuwarden elkaar te kunnen versterken en het voorbestaan van de verenigingen te borgen.

De verenigingen zijn voor het eerst bijeengekomen op 26 maart 2016. Al op 11 december 2016 heeft SML voor het eerst acte de présence gegeven bij het “Freeze-festival” in Neushoorn te Leeuwarden. Tot eind oktober 2017 worden er zondagmiddagconcerten in de binnenstad van Leeuwarden verzorgd. SML laat ook van zich horen tijdens Culturele Hoofdstad 2018. 

Informatie over de diverse activiteiten, waaronder het eigen project Under de Toer: ‘Lûd van de Middelsee’ op 30 september 2018, staat vermeld op de website www.sml.frl

Het kersverse eerste bestuur bestaande uit Annewiep, Tryntsje en Henny waren vanochtend te gast bij notaris mr. S. Swart van De haan Advocaten & Notarissen in Stiens. Hij draagt de cultuur en muziek een warm hart toe en heeft daarom kosteloos de akte van SML gepasseerd. Hiervoor wil nieuwe vereniging hem hartelijk bedanken. 

Leden SML:

 

« terug

 

 


© Muziekvereniging Harmonie Weidum e.o. | Privacy verklaring