Martijn stelt zich voor!

20 oktober 2014

Op 7-jarige leeftijd ben ik begonnen op kleine trom bij malletband Oranje in Bolsward. Na een aantal jaren heb ik mij gericht op het concert slagwerk en wilde ik mijzelf verder ontwikkelen (meerdere slagwerkinstrumenten). Vanaf mijn 14e ben ik bij SoliBrass in Leeuwarden komen spelen, waar ik veel ervaring en contacten heb opgedaan. Naast het spelen begon ik mij te verdiepen in het componeren en arrangeren van muziek en heb ik meegedaan aan diverse compositiewedstrijden. Hiermee heb ik in 2012 de 'Koninklijke conservatoriumprijs voor jonge componisten' gewonnen en mocht ik compositielessen volgen aan het conservatorium van Den Haag. Ik schrijf nu vooral stukken voor slagwerkensembles, fanfare en duetten + solo's voor verschillende instrumenten. Daarnaast geef ik slagwerkles bij Oranje Bolsward en verzorg ik zo nu en dan gastdirecties.

Ik heb enorm veel zin om aan de slag te gaan met de malletband van Harmonie Weidum. Er zit veel potentie in deze enthousiaste groep mensen en veel jeugd voor een mooie toekomst!