Andries Kramer start als Koper Docent!

22 september 2014

Sinds de start van het nieuwe seizoen heeft de aanstekelijk enthousiaste Andries Kramer het instructie-stokje overgenomen van Katharina Santhema. Andries geeft als koper docent les t.b.v. de fanfare leerlingen, iedere week in het Dorpshuis van Weidum. 

Andries begon zijn muzikale loopbaan bij muz.ver. “Hâld Moed” uit Oosthem.
Via de bugel en cornet werd uiteindelijk trompet zijn instrument waarin hij werd onderwezen door docenten van cvk Sneek e.o, Tseard Verbeek en Wybren Valkema. 
Na de middelbare school koos hij voor de muziek vakstudie aan het toenmalige conservatorium van Leeuwarden.

Hij studeerde daar de hoofdvakken trompet (docent Jan Holtrop) en direktie (docenten Dirk Annema/Gerrit Fokkema) en slaagde in 1988 voor het diploma Docerend Musicus en in 1989 voor het praktijkdiploma direktie HaFaBra. 
Van 1990 tot 1992 studeerde hij nog twee jaar direktie bij Gerrit Fokkema te Hilversum.

Momenteel is Andries als docent klein koper werkzaam aan Kunstencentrum Atrium & Ritmyk te Sneek en werkt hij voor het projectbureau “ Akte2` Als dirigent is hij al bij diverse fanfare-orkesten werkzaam geweest en behaalde met deze orkesten altijd prima resultaten op concoursen met als hoogtepunt het kampioenschap in de 2e divisie sectie fanfare op het WMC 2005 te Kerkrade. 
Andries is mede oprichter geweest van het Frysk Jeugd Fanfare Orkest waarmee hij in 1999 kampioen werd op het internationale concours te Raβstede in Duitsland. 
Momenteel dirigeert hij “Crescendo” uit Lemmer en remplaceert regelmatig voor diverse orkesten. 
Tevens dirigeert hij `Koperguod`, een koperensemble in grote bezetting waarvan hij ook medeoprichter is en een soortgelijk ensemble verbonden aan het Kunstencentrum genaamd “ AtriumBrass”.

« terug

 

 


Muziekvereniging Harmonie Weidum e.o. | Privacy verklaring